Осъдиха две жени за измама

  • 06 ноември 2019 11:32

  • 716
  • 0
Осъдиха две жени за измама
© Булфото (архив)

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали са осъдени Ш.А., на 43 г., и Х.А., на 27 г.      

Причината за това е, че  през периода от месец март 2017 г. до месец април 2018 г., в гр. Момчилград, обл. Кърджали и в гр. Кърджали, в съучастие като извършители, при предварителен сговор и при условията на продължавано престъпление, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у двама мъже за това, че на тях и на техни близки са им необходими парични средства за лечение, за лекарства, за операции, за заплащане на кръв за операции  и че ще им бъдат върнати получените от тях пари назаем – като на единия пострадал са причинили имотна вреда в размер на 26 500 лева, а на другия -  в размер на 3 300 лева. Общата причинена вреда е в размер на 29 800 лева.

Според събраните по делото доказателства, двете подсъдими се запознавали със самотни мъже, които търсели връзка с жена, като успявали под най-различни предлози да ги склонят да им дават пари. През повечето време те общували с пострадалите в социалните мрежи и им изпращали снимки, на които уж били в болница, чакали за операция или се лекували вкъщи, като се нуждаели от пари за санаториум и др.  По този начин са осъществили престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 2, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс. Щетите не са възстановени.

С определение на съда на Х.А. е наложено наказание от две години и шест месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от пет години и на Ш.А. е наложено наказание от три години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от пет години. Присъдата е окончателна и не подлежи на протест и обжалване, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Последвайте канала на

Филип Епитропов
716 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини