Условна присъда за мъж, укривал данъци за над 400 бона

  • 31 октомври 2019 14:13

  • 390
  • 1
Условна присъда за мъж, укривал данъци за над 400 бона
© Pixabay

Окръжен съд - Смолян наложи условна присъда на 42-годишен мъж за укриване на данъци за над 442 000 лв. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Смолян е осъден мъж с инициали С.Б. (на 42 г.) за това, че през периода от 11 март 2008 г. до 14 октомври 2014 г. в гр. Смолян, при условията на продължавано престъпление, за 76 данъчни периода по Закона за ДДС, в качеството си на едноличен собственик на капитала и управител на ЕООД, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 442 558 лева, представляващи дължим данък върху добавената стойност, като осъществявал счетоводство в нарушение на изискванията на счетоводното законодателство, при осъществяване на стопанската дейност и при водене на счетоводството, използвал документи с невярно съдържание и неистински такива - данъчни фактури, отчетни регистри - Дневници за покупките на ЕООД, в които е отразил данъчни фактури по доставки с право на пълен данъчен кредит, без да са налице доставки, които не са издадени от посочения доставчик или са отразени със завишени стойности на доставка, Дневници за продажбите, в които отразил данъчни фактури за продажби със занижени стойности и като е потвърдил неистина в подадени декларации пред ТД на НАП - Пловдив, офис Смолян, и е приспаднал неследващ се данъчен кредит.

На 30 октомври 2019 г. Окръжен съд - Смолян е наложил на С.Б. наказание от три години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от пет години и конфискация в полза на държавата на 1/2 идеална част от лек автомобил, марка "Фолксваген”.

Той е осъден и да заплати в полза на държавата обезщетение за причинените имуществени вреди от престъплението в размер на 442 558 лева, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 14 октомври 2014 г. до окончателното ѝ изплащане.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Пловдив в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
390 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Оправия

2019.10.31 | 14:29

1

Как са разрязали Фолксвагина-та? Надлъжно или напречно? Или условно? Условна страна. Българска работа.

Добави коментар

Водещи новини