Съдят рецидивист за кражба на лотарийни билети в особено големи размери

  • 29 октомври 2019 14:04

  • 1036
  • 0
Съдят рецидивист за кражба на лотарийни билети в особено големи размери
© Булфото (архив)

Пред Плевенския съд застава рецидивист за кражба на лотарийни билети в особено големи размери. След края на разследването, Окръжната прокуратура внесе обвинителния акт в съда.

Обвинението е срещу Т. М. е за това, че на 17 януари т.г. в Плевен, при условията на опасен рецидив, разрушил прегради, използвал техническо средство и взел билети на "Националната лотария" - 742 броя, с изплатена печалба и 18 282 броя с неизползвани билети. Вещите са на обща стойност 91 614 лева. Кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Обвиняемият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления.

След като е освободен от затвора на 11 октомври 2018 г., решил да извърши кражба на лотарийни билети. Направил проучвания и се опитал да привлече свой познат за съучастник, но той му отказал. Тогава решил сам да действа на 17 януари т.г. След полунощ отишъл до набелязан офис, отрязал метална решетка и успял да влезе в помещението, да облепи датчика на охранителната система. Скрил се и изчакал пристигането на служителите на СОТ, които не забелязали нищо. След като си тръгнали обвиняемият извършил кражбата.

В края на януари започнал да проверява и осребрява печалбата от отнетите билети. За да не предизвика подозрение, помолил свой познат да прави това, след което да му дава печалбата. Сред печелившите билети бил и такъв за сума от 5 000 лв., като Т.М. помолил своя познат да се яви в телевизионно предаване за получаване на сумата.

През март т.г. обвиняемият отново се свързал със своя познат и му предал още билети като поискал да ги осребрява само в определени бензиностанции, тъй като билетите били изтъркани и печалбата за тях вече била получена. Същият месец в София, на бензиностанция, познатият на рецидивиста бил задържан от полицейски служители за това, че осребрявал билети, чиято печалба, вече е била изплатена.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1036 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини