Боян Магдалинчев: Обществото иска повече справедливост, а Иван Гешев даде заявка да я постигне

Ако новият главен прокурор не оправдае очакванията и не се справи със своите задължения, изборът му няма да е правилен. Надявам се в правилата да има възможност за освобождаване от длъжност на председателите на върховните съдилища и главния прокурор. Това заяви представляващият ВСС Боян Магдалинчев в ефира на БТВ.

„От страна на съдебната власт няма кой да излъчи друг кандидат, а министъра на правосъдието отказа, за да не се породят внушения на изпълнителната в съдебната власт“, добави той.

„Ако президентът върне процедурата за избор на нов главен прокурор, може единствено да се прегласува кандидатурата, а не се излъчва нов кандидат. Ако събере минимум 17 гласа, отново се изпраща за одобрение, но не се прекратява. Няма срок за президентския указ“, изтъкна Магдалинчев.

Той отбеляза, че досега не е имало толкова голям интерес при тази процедура. „Едно от важните изисквания на обществото е за повече справедливост, а той даде заявка да я постигне“, каза още представляващият ВСС.

Коментари

  1. 2019.10.25 | 09:25

    Обществото се пробужда и иска слугите на Убийците на българския народ да са в затвора - драги ми Боянчо .
    Защо ли си мисля, че и ти си един от тях ?

  2. 2019.10.25 | 08:39

    Доверие няма ,колкото и обещания да даде .КТБ ,Иванчева и много други измислени и реализирани репресии са доказателства ,че не става

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет