Гешев: Държавата се държи с прокуратурата като малолетно дете, на което трябва да назначи настойник

През годините държавата се държи с прокуратурата като малолетно дете, на което трябва да назначи настойник. Това каза кандидатът за главен прокурор Иван Гешев по време на изслушването си пред Пленума на ВСС

Гешев коментира и публикациите, че е подкрепен от чистачката и шофьора в институцията, в която работи: 

„Гордея се, не се срамувам, защото за мен служебните служители са част от всеки един екип. Не правя разлика между магистрат и служител."

В отговор на въпрос дали хората в протестите по собствена преценка да считат, че има нещо нередно в избора му или имат възражения по повод номинацията на неговата кандидатура, Гешев отговори:

"Откровено казано мога да кажа, че не всичко е резултат от политически натиск. Моят личен анализ се дължи на много фактори - на засегнати икономически и политически интереси. Дължи са на идеологически причини."

По думите му хората на протестите могат да вярват, че прокуратурата е империя на злото.

„Хората имат право на мнение и да протестират, просто трябва да спазват закона. Сега прочетох, че са блокирани централни софийски булеварди. Това едва ли може да се случи в някоя демократична страна. Извинявам се на българските граждани, които заради мен не могат да си стигнат до работните места, детските градини и да си приберат децата, защото съм сигурен, че друг няма да се извини“, завърши Иван Гешев.

Коментари

  1. 2019.10.24 | 17:34

    Относно чистачката-не е тайна,че чистачката е след директора :) само дето не и по документи-през нея минава повече инфо от колкото от секретарка :) :) :) Така,че моля ви се кандидата............

  2. 2019.10.24 | 17:10

    Г-жа Атанаска Дишкова не е политически независим магистрат. Унизително поведение.

  3. 2019.10.24 | 17:03

    аз пък чух, че след като Злати Живков спечели изборите в Монтана, Боко ще му оредкложи да иде в Автрия посланник, за д аможе да си назначи негов кмет.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет