Бургаският съд потвърди ареста на издирван с Европейска заповед британец

42-годишният британски гражданин Гавин Уейн Чарлс Филипс ще остане задържан под стража до разглеждане на делото за Европейската заповед за арест по същество.

Днес състав на Апелативен съд – Бургас остави без уважение жалбата на чуждия гражданин и потвърди най-тежката мярка за неотклонение, предаде Булфото.

Гавин Филипс се издирва въз основа на Европейска заповед за арест /ЕЗА/ от 18.01.2017 г., издадена от Магистратския съд в град Плимут, за престъпление - заговор за кражба от магазини с други лица, осъществено в периода 28.10.2014 г. и 19.04.2015 г.

В ЕЗА е посочено, че Филипс и още четири лица са откраднали различни вещи от верига магазини за домашни потреби. Четиримата са осъдени и са получили наказания между 20 и 28 месеца „лишаване от свобода“, а Гавин Филипс не се е явил в полицейския участък, когато това е искано от него, а е избягал.

Той е застрашен от реалната възможност да бъде осъден във Великобритания на наказание лишаване от свобода. Няма доказателства за наличие на постоянен адрес в България.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет