Осъдителна присъда и глоба от 5000 лева за наркоразпространител

29-годишният Петър Д., който беше предаден на съд с обвинителен акт от Окръжната прокуратура във Варна за държане с цел разпространение на 1,422 кг марихуана и близо 1 грам метамфетамини, сключи споразумение с обвинението, което състав на Варненския окръжен съд е одобрил като непротиворечащо за закона и морала.

Подсъдимият приел да изтърпи наказание две години лишаване от свобода, изпълнението на което на основание член 66, ал. 1 от НК е било отложено с изпитателен срок от 4 години. Наложена му е и глоба в размер на 5000 лева. В тежест на осъдения мъж са и направените по делото разноски.

Голямото количество наркотични вещества били намерени и иззети при претърсване на къща, обитавана от подсъдимия във Варна, както и на избено помещение и пристройка в двора при полицейска операция, проведена в края на 2016 г. Високорисковите вещества били предназначени за разпространение, включително и чрез други лица.

В момента подсъдимият се намира в ареста, тъй като спрямо него е била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по друго досъдебно производство на Окръжната прокуратура във Варна от тази година, по което Петър е привлечен като обвиняем освен за марихуана и амфетамини, и за държане и разпространение на кокаин.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и подлежи на обжалване, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет