Оправдаха служителка на хипермаркет за кражба на близо 500 000 лева от оборота

Окръжният съд в Монтана отхвърли иск на голяма търговска верига срещу бившата служителка М.Р.Ц. за 50 000 лева, искани от дружеството като обезщетение за кражба на на 483 326 лева от оборота на хипермаркета в Монтана на 10 май 2018 година.

На тази дата мъж, представил се за охранител на фирмата, обслужваща парите на търговската верига, дошъл в хипермаркета в Монтана и поискал седмичния оборот, както ставало обикновено в края на седмицата. Тъй като бил облечен в същата униформа М.Р.Ц. му дала торба със седмичния оборот от 483 326 лева и той ги отнесъл. После се изяснило, че непознатият не бил от фирмата за инкасо и че става въпрос за кражба на много пари от магазина чрез измама.

По време на делото от търговската верига претендираха, че М.Р.Ц. като материално отговорно лице е дала парите на охранителя без да поиска от него разписка и да се представи. Бившата служителка заяви, че не е виновна, тъй като престъплението е извършено от друг човек и за това е образувано друго разследване. Съдът постанови, че М.Р.Ц. не е приела сумата от 483 326 лева с протокол и поради това не може да носи отговорност за изчезването им. С решението на магистратите хипермаркетът трябва да възстанови на бившата служителка 1500 лева разноски по делото. То може да се обжалва пред Апелативния съд в София, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет