Зам.-главният прокурор Ася Петрова е на форум на Евроджъст в Хага

Заместник-главният прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура г-жа Ася Петрова участва в 14-ата среща на Консултативния форум на главните прокурори на страните от ЕС, който се открива на 18 октомври 2019 г. в Хага.

Програмата на срещата е фокусирана основно върху противодействието на престъпленията в киберпространството, съобщават от Отдел "Връзки с обществеността" на Прокуратурата.

Предвижда се да бъдат обсъдени предизвикателствата пред законодателството в сферата на киберпрестъпленията и възможностите за използване на дигиталните технологии за обмен на информация и при съвместни разследвания по наказателни дела.

От страна на Евроджъст ще бъдат представени резултатите от последните разследвания, организацията за работа с Европейската прокуратура и сътрудничеството с трети страни. Консултативният форум на главните прокурори на страните от ЕС функционира от 2010 г. в рамките на Евроджъст - звеното за съдебно сътрудничество на Европейския съюз, чиято цел е координация на разследванията и наказателните преследвания и сътрудничество между компетентните органи на държавите членки по отношение на тежката трансгранична и/или организирана престъпност.

Консултативният форум позволява на главните прокурори на страните-членки да споделят опит и добри практики, да обсъждат и предлагат законодателни инициативи и политики, както и да оценяват тяхното въздействие и полза по отношение на непосредствената работа на прокурорите в общността.

Коментари

  1. 2019.10.18 | 17:57

    Обикалят като простинали коньове за сметка на "богатия"български данъкоплатец и файда никаква.
    СИК-аджии, ГЕРБ-арасти и комуняги окрадоха народ, държава и Родина пред очите им, а те горките - обикалят ли обикалат и си прават селфи по молитвени закуски!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет