Пускат Джок Полфрийман от Бусманци, трябва се явява в РПУ всяка седмица

Спрямо Джок Полфрийман е издадена заповед за ежеседмично явяване в районно управление на МВР. Тази заповед е в изпълнение на друга заповед, с която е спряно изпълнението на заповедта за експулсиране. Това каза по време на брифинг директорът на Дирекция "Миграция" Николай Николов, предаде репортер на Novini.bg

Г-н Полфрийман ще бъде освободен днес (австралиецът се намира в дома за временно настаняване в Бусманци - б.р.) и ще бъде задължен ежеседмично да се явява в районно управление до отпадането на забраната за напускане на страната, след което тази забрана ще бъде изпълнена. Заповедта за напускане на страната е от директора на дирекция "Миграция" от 2011 г., допълни Николов, като посочи, че РПУ-то е на територията на София, но отказа да каже кое е.

Паспортът му е при нас. В Закона за чужденците е записано, че документите на чужденец могат да бъдат временно отнети, когато има отдадена заповед за експулсиране, заяви шефът на Дирекция "Миграция". Той поясни, че Полфрийман ще се легитимира в полицейското управление с копие на заповедта, с която разполага и с преписи от всички документи по делото. 

По думите на Николай Николов не е правено претърсване на вещите на Джок Полфрийман, както заяви по-рано днес адвокатът на австралиеца, а е направена рутинна проверка, тъй като в центъра на Бусманци има правилник за вътрешния ред, според който има забранени за внасяне в общежитието предмети. При проверката у Полфрийман е открит телефон с камера, който е сред забранените за внасяне предмети. След като телефонът е намерен, Полфрийман го е счупил, разкри Николов. В него има още три телефона. Очевидно господинът е имал нужда от четири телефона, за да поддържа връзка, заяви Николов.

 

Коментари

  1. 2019.10.15 | 18:52

    БОКЛУКА ДА ПОЛУЧИ ПРИСЪДА ЗА ЗАБРАНЕНИ ВЕЩИ. ВЪТРЕШНА ПРИСЪДА. НИКОЙ КОРУМПИРАН СЪД НЕ МОЖЕ ДА Я ОТМЕНИ.

  2. 2019.10.15 | 18:48

    Убийците и престъпните политици на свобода. България в 21 век....

  3. 2019.10.15 | 18:31

    той ще избяга и заедно с бхк и америка за бг ще се надсмиват над жалките си колониални туземци.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет