Вкарват в затвора жена, представяла се за граничен полицай

  • 14 октомври 2019 18:52

  • 1864
  • 1
Вкарват в затвора жена, представяла се за граничен полицай
© Pixabay

Районната прокуратура в Кюстендил е постигнала ефективна присъда спрямо 36-годишната А.М., съобщиха от държавното обвинение. Жената се появявала на обществени места в облекло, което наподобявало това на гранични служители. Още от 2012 г. тя се представяла като граничен служител.

Възползвайки се от обстоятелството, че успяла да създаде впечатление на представител на органа на реда, тя успяла и да набави за себе си пари чрез измама.

В период от няколко месеца, през 2014 г., чрез въвеждане в заблуждение, подсъдимата причинила вреда на жена с обещания да бъде назначена като граничен служител срещу 6 000 лева. По същия начин, от м. октомври 2015 г. до м. май 2016 г., А. М. въвела в заблуждение още няколко души, че ще им съдейства да бъдат назначени, в това число и техни близки, на работа в "Гранична полиция". За "съдействието" в ГКПП Калотина и Олтоманци А.М. неколкократно получавала различни парични суми - от 10 000 лева до 3 500 евро. Общият им размер възлиза на 35 850 лева.

Съдът е признал А.М. за виновна и ѝ е наложил наказание "лишаване от свобода" за срок от четири години и шест месеца при общ режим на изтърпяване. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Кюстендил.

Последвайте канала на

Novini.bg
1864 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Оправия

2019.10.15 | 08:45

1

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Кюстендил. ПРИСЪДАТА НЕ ТРЯБВА ДА ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ,ТЪЙ КАТО НАЛАГАНЕТО Й СЕ ОБЕЗМИСЛЯ. СЪЩАТА РАБОТА Е И С МЕСТАНА,С ПОЛФРИЙМАН И С ДРУГИ УБИЙЦИ. ЗАТОВА НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ НЕ ВЪРВЯТ. ЗАЩОТО РЕШЕНИЯТА НА СЪДА МОГАТ ДА СЕ ОБЖАЛВАТ. ОНЯ ДЕТО УБИ ЖУРНАЛИСТКАТА В ПАРКА,НЕ ПОЛУЧИ ПОДОБАВАЩО НАКАЗАНИЕ. ПРИЗНАЛ СИ БИЛ И ХОП-ПРИСЪДАТА СИ СВАЛИ БИКИНИТЕ. НЕ СТИГА,ЧЕ ЩЕ ГО ИЗДЪРЖАМЕ,АМИ И ЩЕ СИ ИЗЛЕЗЕ ЖИВ И ЗДРАВ!

Добави коментар

Водещи новини