Предадоха на съд непълнолетен младеж, пребил ученик във Варна

  • 08 октомври 2019 11:28

  • 471
  • 0
Предадоха на съд непълнолетен младеж, пребил ученик във Варна
© Getty Images/Guliver (архив)

Районната прокуратура във Варна предаде на съд непълнолетен младеж, обвинен за нанасяне на побой на ученик. Обвинението на непълнолетния Добромир Д. е за причиняване на средна телесна повреда. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Той ще отговаря за извършено престъпление по член 129, ал. 2 от Наказателния кодекс. Пострадалият, на когото подсъдимият счупил долната челюст, е ученик от варненска професионална гимназия.

На 3 май 2018 г. пострадалото момче заедно със свой съученик отишли през голямото междучасие в магазин, за да си купят нещо. Наредили се на опашката на касата, за да платят. Тогава до пострадалото момче застанал непознат, който заявил, че е преди него. Това бил подсъдимият Добромир. След като ученикът възразил, непознатият започнал да говори на висок глас и го напсувал.

След като двете момчета платили и излезли навън, пред магазина ги чакал подсъдимият. Казал им, че иска да си поговорят и се насочили към паркинг, близо до училището. Там Добромир нанесъл два удара с юмрук в лицето пострадалия. Момчето залитнало и паднало на земята. Тогава насилникът започнал да го дърпа за косата и му нанесъл още един удар в лицето.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е категорична, че на пострадалото момче е причинена средна телесна повреда, която се изразява в двустранно счупване с разкъсно-контузна рана, оток и кръвонасядане на долната челюст, довела до трайно затруднение на функциите на дъвчене и говорене за около 2 месеца.

Към момента на извършване на престъплението подсъдимият е бил на 17 години и с недостатъчен родителски контрол, упражняван от неговата майка. Ако бъде признат за виновен от съда, той ще се ползва от особената част на Наказателния кодекс при определяне наказанията на непълнолетните.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
471 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини