Софийският адвокатски съвет с решение за процедурата по избор на нов главен прокурор

  • 02 октомври 2019 12:46

  • 395
  • 0
Софийският адвокатски съвет с решение за процедурата по избор на нов главен прокурор
© Pixabay

Софийският адвокатски съвет след като взе предвид, че Висшият адвокатски съвет вече е изразил становище от името на българската адвокатура по отношение на избора на нов главен прокурор с обръщение от 17 септември 2019 г., на свое заседание от 1 октомври 2019 г. взе решение от името на адвокатите от Софийска адвокатска колегия да бъдат отправени въпроси по Концепцията за стратегическо управление на прокуратурата на кандидата за главен прокурор г-н Иван Гешев по реда на чл. 173, ал. 8 от ЗСВл.

Това се посочва в позиция на Софийски адвокатски съвет.

Съгласно времевия график за провеждане на процедурата, обявен на сайта на ВСС, до 16 октомври 2019 г. могат да бъдат подавани въпроси и становища към кандидата за главен прокурор.

Софийският адвокатски съвет счита, че въпросите към кандидата трябва да бъдат съобразени с мнението на адвокатите от колегията.

Поради това Софийският адвокатски съвет кани адвокатите от САК да отправят своите писмени въпроси и становища, свързани с концепцията на кандидата за главен прокурор в срок до 9 октомври 2019 г. включително на електронен адрес: sas_sak@yahoo.com, като посочват трите си имена и личния си адвокатски номер.

Постъпилите предложения ще бъдат обобщени от САС и представени пред ВСС от името на Софийска адвокатска колегия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини