Близки на убития Алекс от Бяла искат справедлива присъда

  • 16 септември 2019 08:38

  • 1312
  • 3
Близки на убития Алекс от Бяла искат справедлива присъда
© Нова телевизия

Убиецът на Алекс от Бяла получи 20 години затвор на първа инстанция и 3 години на втора инстанция, като се очаква решението на трета. Днес близки на загиналото момче и жители на Бяла се събраха на мълчалив протест пред ВКС.

“На 15 юли сутринта той тръгва да се прибере с автобус след дискотека. Група хора му поискали цигара, той не пушеше и им го е казал. Един от побойниците му е казал “мръсен българин, не искаш да ни дадеш цигара, защото сме цигани ли”. Следва скандал и побой, като един от групата го удря по главата, а Алекс пада на земята. Почива 9 дни по-късно. Нападателите му го оставят сам пребит на земята”, припомни лелята на убития през 2017 г. 18-годишен Алекс от Бяла.

“От съда направиха така, че да излезе, че Алекс си е ударил главата при падане. Знаем, че няма да си върнем Алекс, но искаме справедлива присъда", разкри протестиращ пред Нова телевизия.

“Ако има адекватни осъдителни присъди няма да има толкова престъпност. Искам само от съда да се поставят на наше място", каза чичото на починалия Алекс.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1312 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
XXX

2019.09.16 | 10:57

1

Срамота!!! Що за криворазбрана справедливост? Да убиеш човек и да получиш 3 години !? Тези съдии нямат никакъв морал.

убиеца

2019.09.18 | 21:04

3

убиеца е мангал, те са миропомазани от евроатлантическите ценности. тях ги пазят хиляди нпо-та на евроатлантическа и анадолски хранилки.

к

2019.09.16 | 13:54

2

Имат си те. Като пострада бащата на една съдиика за 2 часа намериха виновния и повече няма да види свобода. Но сега пак идват някакви избори и електората трябва да е спокоен в гетата.

Добави коментар

Водещи новини