Починалият полицай е бил ударен три пъти в лицето

  • 16 март 2012 12:45

  • 1747
  • 0
Починалият полицай е бил ударен три пъти в лицето
©

Остава в ареста Цветан Петров, който е задържан заради побоя и последвалата смърт на полицая Цветан Младенов пред столичния „Текила бар".

Въззивен състав на Софийски градски съд определи като правилно и законосъобразно решението на районните съдии да му наложат най-тежката мярка за неотклонение.

Според съдиите, налице е обосновано предположение за авторство на деянието от страна на Петров, което не беше оспорено дори от неговия защитник - адвокат Емил Велинов. По делото са разпитани множество свидетели, извършено е освидетелстване на Цветан Петров.

Съставен е контрол за техническа експертиза, представено е предварителното заключение на съдебно - медицинска експертиза. От него става ясно, че по лицето на починалия полицай има увреждания, породени от най-малко два удара.

В подкрепа на това са и показанията на Светла Георгиева, която заявява, че е видяла обвиняемия да удря полицая 3 пъти в главата.

Съдиите приеха, че представената съдебно - медицинска експертиза показва пряката връзка между травмите и настъпилата в последствие смърт.

По-късно, след края на заседанието, адвокат Велинов отказа да коментира кадрите, показани в медиите, от които ясно се вижда как неговия подзащитен удря полицая Младенов.

Възможно е обвинението срещу Цветан Петров за извършено престъпление по чл. 129, а именно, че е причинил умишлено средна телесна повреда да бъде преквалифицирано, предвид настъпилата в последствие смърт на пострадалия и доказателствата, които евентуално биха могли да бъдат събрани в хода на производството.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1747 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини