Куйович е бил награждаван заради трудовата си дейност

  • 28 август 2019 08:29

  • 1418
  • 0
© Булфото (архив)

Будимир Куйович е осъден на 16 години затвор, от които дотук фактически е излежал десет. Тъй като има 2500 работни дни, това е основание присъдата му да бъде намалена с три години, поради което му остават за излежаване още около две години и половина. Това заяви в ефира на ''Здравей, България'' по Нова телевизия началникът на Централния софийски затвор гл. инспектор Десислав Трайков във връзка със залавянето на наркобосът на АМ ''Тракия'' с фалшива шофьорска книжка.

Той добави, че в последните пет-шест години Куйович не е имал дисциплинарни санкции, като дори е бил награждаван заради трудовата си дейност в затвора, където е работил като хигиенист и е поддържал тревните площи.

Главен инспектор Трайков разясни, че затворниците, които са на по-лек режим, могат да се възползват от някои права и привилегии, каквото е излизането в годишна почивка.

След последните действия на Куйович обаче годишната му отпуска вече е прекратена, като предстои да му бъде наложена дисциплинарна санкция. Освен това ще бъде изпратено предложение до Софийския градски съд да бъде отменен лекият режим на Куйович.

Последвайте канала на

Novini.bg
1418 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини