Глух и неграмотен шофьор без книжка прегазил моториста на пътя Пловдив - Асеновград

  • 23 август 2019 10:08

  • 1240
  • 2
Глух и неграмотен шофьор без книжка прегазил моториста на пътя Пловдив - Асеновград
© Pixabay

Глух, неграмотен и без шофьорска книжка водач е прегазил моториста, който загина трагично на 10 август на Асеновградско шосе. Това стана ясно на вчерашното заседание на пловдивския апелативен съд, който окончателно остави в ареста 56-годишния Димитър Иванов. Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 37-годишния рокер Ерол М.

Според събраните данни на 10 август на пътя от Пловдив за Асеновград, в района на КЦМ, Димитър е прегазил моториста с микробуса си, но не е спрял, а е избягал. ​Това се доказва от свидетелските показания на очевидци, експертната медицинска справка и откритите следи по управлявания от него автомобил при извършения оглед, сочещи, че е прегазено човешко тяло.

Освeн това Димитър шофирал без редовно свидетелство за правоуправление, като ​книжката, която показал, не съответствала на образците, издавани в република Турция. Фактите сочат още, че водачът е неграмотен, не може да чете и пише, освен това има проблеми със слуха, което е обективна пречка да се придобие по законен път шофьорска книжка в която и да е държава, пише Марица.

За престъпленията, в които е обвинен, най-тежкото наказание, предвидено в закона, е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Последвайте канала на

Калина Христова
1240 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кой каза

2019.08.25 | 14:40

2

Турски говорещи най- много обичат рушветите- дават или получават,няма значение. Един тарикат показва на другите до какво води това.


не

2019.08.23 | 10:15

1

не може да пише, да чете, с фалшива книжка от турция - от кафявата боя.

Добави коментар

Водещи новини