Прокуратурата се самосезира срещу менте лекарството с белина

Районна прокуратура – Бургас се самосезира по журналистически материали, касаещи продажба на белина като лекарство и образува досъдебно производство, съобщиха от прокуратурата.

То е образувано за това, че  за периода от неустановена дата през 2019 г. до 21.08.2019 г. в гр. Бургас, с цел да набави за себе си имотна облага  - да се сдобие с парични средства възбудил и подържал заблуждение  у неопределен кръг лица, че лекарството, което им продава ще ги излекува от онкологично заболяване, аутизъм, здравословни проблеми с бъбреците, както и от други заболявания и с това им причинил имотна вреда – престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

Разследването по досъдебното производство е възложено на полицейски служители от ОД  на МВР – Бургас.

То трябва да бъде извършено в срок от 60 дни, след което събраните материали да бъдат предадени на наблюдаващия прокурор, който да предприеме последващи процесуални  действия.

Коментари

  1. 2019.08.24 | 07:35

    Абе какво е това глупаво обвинение??? Едно че им е взел парите,но белината е отрова...Това си е отвсякъде опит за убийство на повече от ено лице и си граничи с тероризъм!!!

  2. 2019.08.22 | 12:38

    А защо не за опит за убииство? Продава отрова, като лекарство. На опаковките на препарати съдържащи белина е написано ясно, че са опасни за здравето и могат да отровят човек. Това си е откровен опит за сериино убииство. Цацаратурата?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет