Четирима души са привлечени към наказателна отговорност за погрома в столично заведение

Четирима души са привлечени към наказателна отговорност за погрома в столично заведение. Те ще отговарят пред Темида за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм. Един остава за 72 часа в ареста, останалите трима ще бъдат обвинени задочно, тъй като са установени, но не е ясно къде са.

Двама от нападателите все още остават неизвестни за МВР. По закон наказанието е до 5 години затвор, съобщиха от прокуратурата.

Бизнеспартньорът на собственика на заведението, Красен Кръстев, който е в ареста за 24 часа по подозрение в поръчителство на атаката, най-вероятно няма да бъде обвинен. Съдружникът на атакувания Емануил Лазаров, Красен Кръстев е бивш председател на федерацията по кикбокс, предава БТВ.

По-рано днес заподозреният като поръчител на наказателната акция беше арестуван. С него за 24 часа беше задържан и един от шестимата нападатели на заведението.

През целия ден днес полицаите очакваха участниците в мелето сами да се предадат, беше привикан и активният криминален контингент. Следа от мъжете обаче няма, затова в късния следобед те бяха обявени за издирване и ще бъдат обвинени в хулиганство задочно.

В късния следобед в столичната полиция започна разпознаване с помощта на персонала. Викани са и хора от кръга на мъжете, атакували заведението.

Неуредени финансови отношения между двама партньори – това е основната версия, по която работи полицията след показната наказателна акция в заведението.

"Правили са опити тези отношения да бъдат уредени, в крайна сметка не са успели да ги уредят. Тук трябва да подчертаем, че нито полицията, нито прокуратурата могат да се месят в такива финансови и търговски бизнес дела, но категорично този вандалски акт трябва да бъде осъден”, каза ст. комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Отношенията между двамата се влошили преди малко повече от месец, а единият от партньорите заяви, че знае откъде идва атаката.

"Има бизнес интереси зад това. Чувствам се изнудван. Вероятно е сплашване, за да бъда послушен и да изпълня някакви техни желания”, обясни собственикът на заведението Емануил Лазаров.

На следващата сутрин инцидентът стигна чак до сградата на Министерския съвет.

Коментари

 1. 2019.08.13 | 22:30

  Не карай Фолксваген, бъди Българин..... те предпочетоха Турция!
  Има и други коли

  1. 2019.08.14 | 01:57

   Омраза ли насаждаш

 2. 2019.08.14 | 01:55

  Типични българе.Никой не каза браво на полицията,ще разнишят случая,ще накажат виновните,ако има такива .Мижитурки.

 3. 2019.08.13 | 21:51

  и кво ще ги пуснат след 24 часа, нищо няма да стане, тия ги оправя само едно, сещате се какво

  1. 2019.08.14 | 01:48

   Дали ако някой те завлече с няколко милиона ще мислиш по същия начин ?

 4. 2019.08.13 | 23:41

  Става дума за селски истории... кви мафии кви глупости. И вие хората сте толкова прости, вервате на всеки слух и глупости.

 5. 2019.08.13 | 23:01

  ...привлечени под наказателна отговорност ...-не думайте...?!
  А вчера МВР съобщиха сухото и протоколно .-,,МВР няма информация за случилото се..."...!

 6. 2019.08.13 | 22:51

  Картината е следната: наглия, дръзкия,по-агресивния не зачита правилата и закона, но живее богато, обикновения работещ човек издържа по-горе споменатите и крадливите ни политици и живее бедно. Това е в милата ни България. И не си мислете че мутренските времена са отминали, ако бяха, то тези вече да са в кауша а не да ги чакат цял ден да се предадат, смешно нали

 7. 2019.08.13 | 22:26

  Тези хватки сме ги виждали преди 20 години, старите бандити и полицаи ви знаят схемите и ще ви го натикат скоро

 8. 2019.08.13 | 22:00

  Красен Кръстев, който е в ареста за 24 часа по подозрение в поръчителство на атаката, най-вероятно няма да бъде обвинен

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет