Назначиха експертиза на аквапарка в Приморско, където загина тийнейджър

  • 09 август 2019 16:47

  • 1273
  • 2
Назначиха експертиза на аквапарка в Приморско, където загина тийнейджър
© Фейсбук

Назначена е комплексна техническа експертиза на аквапарка "Аква планет" в Приморско, където вчера при инцидент на една от пързалките почина 18-годишен младеж. Това съобщиха от пресслужбата на Окръжната прокуратура в Бургас.

От там посочиха, че предмет на разследването ще бъде както законосъобразното функциониране на водното съоръжение, така и дали са налице данни за престъпления от общ характер, осъществени от длъжностни лица, разрешили функционирането му и спрямо такива, работещи в същото.

Под надзора на Окръжна прокуратурата в Бургас, полицаи разследват настъпилата смърт на младежа. Инцидентът е станал около 15.10 часа. Тогава е съобщено, че двама младежи са пострадали при спускане по атракцията "Цунами". Единият се спускал с краката напред, а вторият с главата, като се срещнали и сблъскали в улея. Двамата са били откарани в УМБАЛ-Бургас, но единият от младежите въпреки оказаната му помощ е починал от травмите. 

В хода на започналото разследване е извършен първоначален оглед на местопроизшествието, назначени са съдебно-медицинска експертиза, която да установи причините за настъпилия тежък инцидент. Извършени са разпити на множество свидетели, включително и на очевидци на деянието, като предстоят и допълнителни разпити на свидетели. По случая се изготвя и фотоалбум на местопроизшествието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1273 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.09 | 19:30

2

Сини,или Свини...?!Май нито едното,нито другото,щото в множествено число се пише СвинЕ...!Ама много неграмотен народ се навъди тъдява...

Сини

2019.08.09 | 19:14

1

свини

Добави коментар

Водещи новини