Прокурори, следователи и съдебни служители изразиха подкрепата си за Иван Гешев

  • 30 юли 2019 16:10

  • 930
  • 2
Прокурори, следователи и съдебни служители изразиха подкрепата си за Иван Гешев
© Булфото (архив)

И следователите от Националната следствена служба застанаха твърдо в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Това се посочва в тяхно становище по повод номинацията му за главен прокурор.

,,След обсъждане от следователите в Национална следствена служба на издигната от членовете на прокурорската колегия на ВСС кандидатура на господин Иван Гешев за главен прокурор на Република България, следователите от НСлС изразяваме професионалната си подкрепа за номинирания кандидат'', посочват в позицията си от НСлС.

Междувременно прокурорите от страната продължават да изпращат декларации в подкрепа на Иван Гешев.

До момента зад неговата кандидатура застанаха от Софийска окръжна прокуратура и от Окръжна прокуратура-Ямбол. От СОП посочват, че зам.-главният прокурор има дългогодишен опит в прокуратурата, което за тях е от съществено значение.

Прокурорите, следователите и съдебните служители от Окръжна прокуратура-Ямбол пък заявяват, че неговите качества са правилно оценени от прокурорската колегия във ВСС, която го номинира.

90 прокурори, следователи и служители от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура - Велико Търново, както и колегите им от Ловеч изразиха положително становище към решението на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно да номинира Гешев за "обвинител №1" и го определиха като "положителна практика в управлението, която осигурява приемственост и стабилност".

,,Считаме, че обществената дискусия следва да се фокусира върху концепцията на кандидата за развитието на Прокуратурата, която предстои да бъде оповестена, и да се проведе по начин, осигуряващ независимостта на съдебната власт и спазването на закона'', пише още в становището до кадровия орган.

В понеделник в подкрепа на Иван Гешев се обявиха следователите от Националната следствена служба, както и държавните обвинители от Русе.

Миналата седмица със становища излязоха от най-голямата прокуратура в страната – Софийска районна прокуратура, както и обвинителите, следователите и служителите от двете Специализирани прокуратури. Позиция в подкрепа на Гешев изразиха още от Апелативна прокуратура – Бургас, РП-Варна, обвинители от Видин и Стара Загора, Разград, Пловдив и Силистра.

Ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. Борислав Юруков също изпрати становище на вниманието на кадровия орган на съдебната власт.

Последвайте канала на

Novini.bg
930 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван

2019.07.30 | 18:46

2

Съдебна мафия......

2019.07.30 | 17:09

1

Срам

Добави коментар

Водещи новини