Задържаха за срок до 72 часа тримата мъже, пребили горски служител

  • 29 юли 2019 14:28

  • 1713
  • 0
Задържаха за срок до 72 часа тримата мъже, пребили горски служител
© gettyimages (архив)

С постановление на Районната прокуратура във Варна за срок до 72 часа с цел довеждането им в съда са задържани трима мъже, след като са били привлечени към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда на горски стражар и употреба на сила и заплашване с цел той да бъде принуден да извърши или да пропусне нещо по служба.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Спрямо обвиняемите Румен А., Орлин Б. и Васил Х. Районната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския районен съд за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. На 26 юли тази година по време на изпълнение на задълженията си горски стражари от Държавното ловно стопанство в Шерба установяват хора, които извършват незаконна сеч в гората и товарят незаконно добитите дърва в автомобили. Нарушителите се обаждат на свои близки, които пристигат. Сред тях са тримата задържани, които удрят с дърво един от служителите по горите. От удара горският стражар е със счупена ръка.

Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години. На тримата обвиняеми е повдигнато и още едно обвинение – за употреба на сила и заплашване с цел да принуди орган на властта да извърши или да пропусне нещо по служба или свързано с функцията му, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини