Закопчаха 59-годишен мъж за изготвяне на фалшиви документи в Силистра

  • 18 юли 2019 16:47

  • 529
  • 0
Закопчаха 59-годишен мъж за изготвяне на фалшиви документи в Силистра
© Булфото (архив)

Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за съставяне на неистински официални документи. Това съобщиха от в Апелативна прокуратура – Варна.

59-годишният Митко Л. е бил задържан днес като извършител на престъплението по член 308 от Наказателния кодекс при операция на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР в Силистра.

При претърсване в дома му, превърнат в манифактура за съставяне и печатане на неистински официални документи, са намерени и иззети бланки за годишни технически прегледи, стикери за валидна застраховка гражданска отговорност, холограмни стикери и др.

В момента на влизане на служителите на реда на екрана на компютърна система са били визуализирани документи за регистрация на МПС. Намерени са ламинатор, гилотина за рязане на хартия и принтери. Иззети са електронни носители на информация.

Срещу 59-годишния мъж се водят дела за идентична престъпна дейност. Той е задържан по Закона за МВР за срок до 24 часа.

Районната прокуратура в Силистра ще прецени събраните до момента доказателства и едва тогава ще реши дали да поиска от съда да му определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
529 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини