Министър Данаил Кирилов се срещна с д-р Хелмут Палдер

Министърът на правосъдието Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. се срещна днес с д-р Хелмут Палдер, бивш ръководен министерски съветник в Баварското държавно министерство.

Министър Кирилов запозна изтъкнатия юрист с предложенията за законови промени, свързани с провеждане на разследвания срещу главния прокурор и председателите на Върховния касационен и Върховният административен съд. От своя страна д-р Палдер сподели баварския опит при разследванията срещу съдии и прокурори за престъпления по служба или при съмнения за корупционни практики.

Министър Кирилов информира госта и за проекта за изграждане на пилотен затвор край с. Самораново. Към новия затвор е предвидено и изграждането на обучителен център за служители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. В тази връзка министърът и гостът му се договориха за бъдещо сътрудничество при обучение на служители в пенетенциарната система, както и за продължаване на доброто сътрудничество, в което България и Германия имат дългогодишни традиции, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Коментари

  1. 2019.07.15 | 19:36

    Д-р Хелмут Палдер е бил впечатлен от изключителния интелект на Данаилчо !!! По-късно е споменал , че по-голям олигофрен не е срещал през живота си !

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет