Румънецът, прегазил дете във Варна, се разплака в съда

Варненският апелативен съд днес гледа мярката за неотклонение на румънеца Адриан Крецу, който прегази 5-годишно момиче на паркинг в Морската градина в града. Обвиняемият се разплака в съдебната зала.

„Съжалявам, никога не съм искал да нараня дете. Не видях нищо и не знам как се случи”, заяви пред съда 32-годишният чужденец, който е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, предаде Дарик.

Въззивната инстанция отложи своето решение за 12 юли. Дотогава трябва да бъде изготвена справка от румънските власти за съдебното минало на Крецу и за извършените от него нарушения като шофьор.

След като информацията бъде предоставена, магистратите ще се произнесат дали румънецът ще остане в ареста.

Крецу заяви, че е неосъждан, а като шофьор е извършвал „незначителни нарушения”.

Прокуратурата настоя чужденецът да не бъде пускан от ареста, тъй като може да се укрие, защото няма адресна регистрация във Варна. Крецу живее в градче до Констанца и работи на пристанището в морския град в северната ни съседка, стана ясно в съдебната зала.

Адвокатът му коментира, че клиентът му може да бъде призоваван на настоящия си адрес, изтъквайки близкото разстояние между Варна и Констанца. Защитникът акцентира върху доброто процесуално поведение на Крецу, който е дал пълни обяснения пред разследващите, а след инцидента не е напуснал местопроизшествието.

„Той няма възможност, нито намерение да се укрива. Деянието му е непредумишлено”, добави още адвокатът.

Наказателния кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода" от 2 до 6 години в подобни случаи.

В крайна сметка, съдът отложи за петък делото.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет