Френски административен съдия на посещение във Варна

  • 08 юли 2019 14:38

  • 288
  • 0
Френски административен съдия на посещение във Варна
© Административен съд - Варна

От 8 до 12 юли 2019 год. на посещение в Административен съд – Варна, по Програмата за обмен на европейски магистрати, е административният съдия от гр. По, Франция – г-н Жан-Ноел Кобе-Июту.

Съдия Кобе-Июту бе приет тази сутрин от Председателя на съда – съдия Елена Янакиева, която го приветства с добре дошъл, запозна го с дейностите и службите на съда и обсъдиха въпроси, съвместно със съдии от АдмС-Варна, от българската съдебна система и българското административно право.

Френският административен съдия направи презентация пред съдиите от Варненския административен съд на системата на френското административно правосъдие и френското данъчно право.

В програмата му са включени посещение на съдебно заседание със съдия-докладчик Дарина Рачева; представяне на компетентността на административните съдилища в областта на административнонаказателното право; представяне на преюдициалните запитвания, отправени от Административен съд – Варна. Част от програмата му включва посещение в Дирекция „ОДОП“ – Варна и в Административен съд – Силистра; както и културна програма – посещение на Аладжа манастир, Археологическия музей, Мадара и дегустация на вина в Царев брод.

Административен съд – Варна работи за трета поредна година по Програмата за обмен на европейски магистрати.

Съдии от Литва и Германия бяха на посещение в съда по програмата, както и съдии от Варненския административен съд посетиха административните съдилища във Вилнюс, Литва и гр. Аахен – Германия и участваха в обучителни семинари за административните съдилища в Италия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини