Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност главния секретар на ДАБЧ Красимир Томов

  • 27 юни 2019 16:57

  • 1947
  • 2
Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност главния секретар на ДАБЧ Красимир Томов
© Novini.bg

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност главния секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Красимир Томов, съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.

Искането за отстраняване бе внесено от Специализираната прокуратура, след като мярката за неотклонение на Томов бе смекчена на „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Специализираният наказателен съд прие изцяло доводите на обвинението за това, че заеманата от него длъжност позволява той да въздейства на служители в агенцията (които са и свидетели по досъдебното производство), както и да заличава доказателства.

Красимир Томов е обвинен като участник в организирана престъпна група, ръководена от председателя на ДАБЧ Петър Харалампиев, в която са участвали и други лица, и която е била създадена с цел издаване на удостоверения за български произход на чужденци срещу подкупи. В банкова касета, до която достъп е имал единствено Томов, бяха намерени и иззети пари в различни валути, равняващи се на близо 600 000 лева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1947 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Томбата Дончев

2019.06.27 | 19:05

1

Малииииии Румбата Корни и Путя ке бутата Боко

До неграмотния боклук

2019.06.27 | 20:26

2

Тия дето си ти написал, "ке" бутат на Бойко топките !

Добави коментар

Водещи новини