3 г. и 11 месеца затвор за мъж, пребил и ограбил старица

  • 27 юни 2019 09:00

  • 312
  • 0
 3 г. и 11 месеца затвор за мъж, пребил и ограбил старица
© Pixabay

Мъж от Сливен получи ефективна присъда от 3 г. и 11 месеца „лишаване от свобода“ за извършена насилствена кражба над 70-годишна жена от града. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Сливен.

Христо С. е обвинен в грабеж по внесен обвинителен акт от прокуратурата в града, след като на 24.03.2019 г. в условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи – дамска чанта и намиращите се в нея вещи, всичко на обща стойност 153,78 лв., от владението на 70-годишна жена от гр. Сливен, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

Подсъдимият забелязал възрастната жена, която стояла на бетонен бордюр и носила дамска чанта. Христо С. решил да я ограби, тъй като видял, че улицата в този момент е безлюдна. Спрял се до нея и попитал жената колко е часът. Пострадалата отговорила, след което навела глава към телефона си. В този момент Христо С. нанесъл удари по главата и по ръката на жената. След това грабнал дамската чанта и избягал.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини