Съдят мъж, наранил варненец с пиратки

  • 26 юни 2019 14:16

  • 197
  • 0
Съдят мъж, наранил варненец с пиратки
© Булфото (архив)

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 34-годишния Руслан Х., причинил четири средни телесни повреди на варненец заради запален огън – престъпление по член 129, ал. 1 от Наказателния кодекс, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години.

На 5 септември 2016 г. пострадалият варненец А.Р. и семейството му били на вилата си в местността Ален мак. В двора имало събрана шума и листа и мъжът решил да ги изгори. Тогава се появил непознат мъж, който разпоредил на собственика на имота да изгаси огъня. Непознатият бил подсъдимият Руслан.

Между двамата започнал спор, при който собственикът на вилата обяснил, че огънят е малък. Непознатият отишъл някъде и се върнал. В краката на А.Р. паднало нещо и той се навел да види какво е. Установил, че това е пиратка със запален фитил.

А. Р. се притеснил, че пиратката може да нарани него или тъща му, която също била на двора. Взел я, за да я хвърли надалеч, но тя гръмнала в ръката му. През това време 34-годишният Руслан Х. гръмнал още две-три пиратки в чуждия двор и избягал.

Пострадалият А.Р. бил отведен в спешния център от своя съседка, където му била оказала медицинска помощ. Назначената по делото съдебномедицинска експертиза установила, че А.Р. е получил многофрагментно счупване на пръст, разкъсно-контузна рана, разкъсване на сухожилието на мускула на пръста, на тъпанчевата мембрана, травма на три пръста, довели до ампутация на последните им фаланги и др. Съдебните медици описали в експертизата четири средни телесни повреди, причинени от хвърлените от Руслан Х. пиратки.

Предстои делото срещу подсъдимия да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Последвайте канала на

Десислава Станева
197 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини