Остават в ареста четирима от ромите, участвали в масовите сбивания в Розино

Четирима от ромите, участвали в масовите сбивания в карловското село Розино, остават в ареста. Районна прокуратура в Карлово ги привлече като обвиняеми и ги задържа за хулиганство и незаконно държане на огнестрелно оръжие.

С.М., на 30 г., А.С., на 32 г., И.С., на 24 г,, А.С., на 47 г. са обвинени за това, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и за това, че са държали огнестрелно оръжие, без да имат за това надлежно разрешение.Те остават в ареста за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районната прокуратура в Карлово да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях, предаде Нова телевизия.

Продължават активните процесуално-следствените действия – разпити на свидетели, назначени са експертизи за характера на нанесените телесни повреди на пострадалите лица и др.По същия случая за срок от 24 часа по Закона за МВР са били задържани и други лица, като на част от тях са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство, които се разглеждат от Районния съд, а останалите са разпитани като свидетели и освободени. Предстои наблюдаващият прокурор да извърши преценка за привличане и на други лица към наказателна отговорност.

Коментари

  1. 2019.06.24 | 23:13

    не мога да разбера, роми ли са, ромеи ли са, римляни ли са, романи ли са, мангали ли ли са или прости циганори????

    1. 2019.06.24 | 23:29

      индийци, индийското правителство ги призна преди години за тяхно малцинство. трябва да им ги връщаме, че не можем се оправим с интеграцията ли как там го наричат западните ни "партньори"

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет