10 г. затвор за рецидивист, счупил черепа на старец с тесла при грабеж

  • 20 юни 2019 12:18

  • 733
  • 1
10 г. затвор за рецидивист, счупил черепа на старец с тесла при грабеж
© Getty Images/Guliver

На 19 юни Софийският градски съд е постановил 10-годишна осъдителна присъда за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив и придружен с причиняване на две средни телесни повреди на пострадалия, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 10 април 2019 г. Софийска градска прокуратура е предала на съд Борис Л., затова, че на 20 октомври 2018 г. в столичния кв "Гевгелийски"  в близост до един от изходите на метростанция "Вардар", е  отнел чужди движими вещи – калъф за документи на стойност 0,50 лева, съдържащ лични документи и две карти за МГТ, от владението на пострадалия, с цел противозаконно да ги присвои, като е употребил  за това сила – нанесъл му множество удари, в резултата на което му причинил две средни телесни повреди, изразяващи са в счупване на черепа и контузия на мозъка. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като е деецът е бил многократно осъждан за умишлени престъпления от общ характер.

В хода на разследването е установено, че извършителят нападнал случайно преминаващ 86-годишен гражданин и след като му нанесъл няколко удара с тесла по главата, отнел калъф за документи. Противно на очакванията му в него обаче липсвали пари.

С оглед тежестта на извършеното престъпление и изключително обремененото съдебно минало на дееца, в хода на съдебното производството прокурор при СГП е поискал да му бъде наложено максималното предвидено в закона за това престъпление наказание  – 15 години.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

Поради това, след като съдът е уважил предложеното от прокурора наказание, и е приложил редукцията, предвидена в закона, е постановил 10-годишна осъдителна присъда. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
733 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2019.06.20 | 13:13

1

Смърт за мангала.Това е убийство корумпирани съдий

Добави коментар

Водещи новини