Отвод на прокурора по делото срещу Ахмед Муса

  • 20 юни 2019 11:35

  • 821
  • 4
Отвод на прокурора по делото срещу Ахмед Муса
© Булфото (архив)

Пазарджишкият окръжен съд уважи иска на обвинените за разпространяване на радикален ислям за отвод на прокурора по делото Нели Попова. Поводът е нейно изказване пред информационен сайт през март миналата година, където заявява, че ако мюсюлманите у нас достигнат 30 процента, това ще е предизвикателство за националната ни сигурност.

Според съдия Кристина Пунтева има данни за предубеденост и това е основание за отвод, още повече, че изказването на прокурор Нели Попова не е манипулирано.

Адвокатите на Ахмед Муса и останалите 13 обвинени поискаха отмяна на обвинителния акт, изготвен от прокурор Нели Попова, и връщане на делото в досъдебна фаза с нов обвинител.

Според адвоката на Ахмед Муса прокурор Нели Попова е предубедена в този процес. Това било личното мнение на прокурора, но ние смятаме, че прокурорът не може да бъде разделен на две - с лично и професионално мнение, при условие че все още е прокурор по това дело. Именно затова смятаме, че има предубеденост към мюсюлманите в България, защото това е заявено в неформален разговор, който разговор не се отрича, каза Елвира Панкова, цитирана от БНР.

Заседанието продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
821 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимен

2019.06.20 | 14:14

4

Тия ако ги съди ха в Китай. Отдавна да са ги изяли рибите. Радикализъм и тероризъм е едно и също кво ги мислите. В затвора до живот, и следващите също, докато не се в разумът че християнската вяра е много преди тяхните играчки в които са вярвали. САЩ ражда тероризма. И искат да ни унищожат с тия животни, фанатици.

Иван

2019.06.20 | 13:37

3

Мръсни корумпирани съдий и прокурори и продажни адвокати.В Ада да горите с децата си

Браво

2019.06.20 | 13:33

2

Разберете едно. Америка иска да унищожи България.

asd

2019.06.20 | 12:17

1

защо предубеденост??? не е ли вярно. стига сте се правили на тинтири минтири

Добави коментар

Водещи новини