Данаил Кирилов се срещна с посланика на Нидерландия по случая на българско дете с наложена мярка за закрила

  • 18 юни 2019 17:59

  • 700
  • 2
Данаил Кирилов се срещна с посланика на Нидерландия по случая на българско дете с наложена мярка за закрила
© Министерство на правосъдието

Министърът на правосъдието Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. инициира среща с посланика на Нидерландия Н.Пр. Берендина тен Тъшър по случая на българско момче с наложена мярка за закрила в Нидерландия.

Детето е с предприета мярка за закрила в Нидерландия, въпреки решение на български съд за местоживеене в дома на баща му в България, съобщиха от пресцентъра на министерството на правосъдието.

Министър Кирилов информира посланик Тъшър, че е следил внимателно развоя на казуса още в качеството си на председател на правната комисия на Народното събрание, както и всички предприети процедури от Министерството на правосъдието от февруари 2014 г. Тогава страната ни е изпратила първата молба по искане на бащата до Министерството на сигурността и правосъдието на Нидерландия за връщане на момчето, отведено от майката без негово съгласие.

Надявам се да обединим усилията си за постигане на благоприятен резултат при спазване на правото и зачитане на най-добрия интерес на детето“, заяви министър Кирилов, като уточни, че в момента са налице всички предпоставки за настъпване на родителско отчуждение, тъй като бащата е лишен от възможност за контакт с него.

От своя страна посланик Тъшър се съгласи, че централните органи по Регламент Брюксел IIа за родителската отговорност на двете държави трябва да работят в още по-активно сътрудничество по случая.

Тя увери, че на предстоящото съдебно заседание в Нидерландия във връзка с мярката за закрила ще бъде осигурена възможност за присъствие на представител на консулската ни служба там.

На срещата днес в Министерството на правосъдието присъстваха още и Емилия Бурова, за директор на Дирекция „Консулски отношения“ в МВнР, Деница Костадинова, главен юрисконсулт в Дирекция „Консулски отношения“, МВнР, Радиона Никова – директор на Дирекция "Политики и програми за детето, стратегическо развитие и координация“ в Държавната агенция за закрила на детето и Милена Първанова, директор на Дирекция „Международна правна закрила на детето и международно осиновяване“ към Министерството на правосъдието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
700 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ужас

2019.06.18 | 19:26

1

Бойко защо се спотайва като пръдня в гащи. Или него го интересува само рязането на ленти.

2019.06.18 | 20:10

2

Ако нямаш нещо съществено да кажеш просто недей.

Добави коментар

Водещи новини