Проф. Даниел Вълчев с коментар за избора на нов главен прокурор

  • 18 юни 2019 17:42

  • 708
  • 1
Проф. Даниел Вълчев с коментар за избора на нов главен прокурор
© Народно събрание (архив)

Няма общество, което докрай да харесва образователната си или политическа система. Това заяви бившият вицепремиер и просветен министър проф. Даниел Вълчев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Изборът на нов главен прокурор е важен въпрос за всички нас. Правилно беше министърът на правосъдието да предложи име. Сега няколко души, които не познаваме ще предложат и изберат новия главен прокурор. Така няма да има виновни накрая", каза още професорът.

"България има много прокурори и осъдителни присъди, но и голямо усещане за безнаказаност. Трябва да се персонализира отговорността в съдебната система", допълни той.

"Образованието е тежка система. Нещата, които днес е правят ще имат резултати след 10 години. Това поколение е различно. Това е поколението на екрана, а не на хартиения лист и не може да се избегне. Според мен, системата става все по-добра", коментира бившият просветен министър.

"Образователната система не покрива децата, чиито родители нямат възможност да плащат за допълнителни уроци. Това трябва да се поправи", завърши проф. Даниел Вълчев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
708 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.18 | 17:55

1

Защо някой трябва да го предлага, някой трябва да го избира, нека най-успешният в тази дейност да става автоматично, като се отчита цялото време след избиране на предният.

Добави коментар

Водещи новини