Привлякоха като обвиняем мъжа, купувал гласове в Хасково

  • 06 юни 2019 15:13

  • 276
  • 0
Привлякоха като обвиняем мъжа, купувал гласове в Хасково
© Булфото (архив)

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем М.А., на 37 г. от Хасково за това, че на 26 май 2019 г. в град Хасково е предложил на Х. А. от града имотна облага в размер на 15 лева с цел да бъде склонена да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия – престъпление по чл. 167 ал. 2 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Р България.

С постановление на Районна прокуратура – Хасково, от 27.05.2019 г. обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

До момента е установено, че М.А. е предложил на Х.А от Хасково, да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия на Европейските избори като й е обещал след това да ѝ даде парична сума в размер на 15 лева. Х.А. първоначално се съгласила, но след това сигнализирала за нарушението членове на СИК, в която следвало да гласува.

В Районна прокуратура Хасково в изпълнение на организацията, създадена в ПРБ за ефективно противодействие и разследване на престъпления против политическите права на гражданите, свързани с изборния процес, са наблюдавани 19 броя преписки, по които две са прераснали в наказателни производства- едно Бързо производство и едно досъдебно производство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини