Съдят обвиняем за нарушена съдебна заповед за защита от домашно насилие

  • 03 юни 2019 16:41

  • 387
  • 0
Съдят обвиняем за нарушена съдебна заповед за защита от домашно насилие
©

Районна прокуратура – Перник е предала на съд И.И. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1, вр. чл. 26 от НК.

Обвиняемият И. има сключен брак с Д.И. и две малолетни деца. През продължителен период от време съпругът упражнявал насилие спрямо жената, което я принудило да напусне семейното им жилище и да се премести с децата в друг апартамент на ул. „Кракра“ в гр. Перник.

Пострадалата сезирала районния съд в града, където било образувано гражданско дело по реда на Закона за защита от домашното насилие. С решение от м. декември 2018 г. на И.И. било забранено да приближава Д.И. на разстояние по-малко от 50 метра, както и обитаваното от нея жилище.

На 24.03.2019 г. обвиняемият И. нарушил съдебната заповед, като посетил апартамента на ул. „Кракра“. Мъжът разбил входната му врата и влязъл в имота. Жената била много притеснена, но успяла да излезе и да сигнализира за случилото се на спешен телефон 112. На място незабавно бил изпратен дежурен полицай, който задържал И.И.

Три дни по късно – 27.03.2019 г., обвиняемият отново нарушил заповедта. Той открил съпругата си в магазин, намиращ се на партерен етаж на ул. „Кракра“. Д.И., и я заговорил. Пострадалата, заедно с намиращата се там жена, успели да заключат входната врата на помещението и да сигнализират в полицията. И.И. отново бил задържан и настанен в ареста при ОД на МВР гр. Перник.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.

 

                                                                                                                                

Последвайте канала на

Филип Епитропов
387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини