Прокуратурата протестира паричната гаранция на Иван Делевски

  • 03 юни 2019 13:25

  • 921
  • 0
Прокуратурата протестира паричната гаранция на  Иван Делевски
© Pixabay

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за кмета на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев, обвинен от Специализираната прокуратура за корупционни действия.

Гаранция в пари от 60 000 лв. (какъвто е размерът на подкупа, искан от кмета) определи в същото време съдът за Иван Делевски, обвинен от Специализираната прокуратура като посредник в корупционната сделка. Мотивите са, че Делевски не е бил основният инициатор на деянието и неговата роля в корупционната схема е била второстепенна.

Според обвинението е налице реална опасност, ако е на свобода, Делевски да окаже влияние на свидетели или да идвърши друго престъпление.

Освен това, събраните докзателства по делото са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен. Днес, 3 юни 2019 г., Специализираната прокуратура протестира пред Апелативния специализиран наказателен съд определението на първата инстанция в частта му за мярката за неотклонение на Иван Делевски. Делото ще се гледа на втора инстанция на 11 юни 2019 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
921 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини