Съдът пусна на свобода срещу 10 000 лева кипъреца, газил крадци в имота си

Съдът пусна на свобода под гаранция от 10 000 лева кипъреца Димитракис Пирилис, който прегази крадец в имота си.

Днес Пловдивският апелативен съд гледа обжалването на мярката му за неотклонение. Адвокатите му - Съби Узунов и Константин Давчев поискаха по-лека мярка, след като на предишна инстанция му бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Защитниците още веднъж изтъкнаха добрите характеристични данни на Пирилис и това, че той живее от 17 години в страната ни и се полза с добро име и авторитет сред жителите на село Болярино и на околните села, като дори им помага. Освен това няма опасност да се укрие и е съдействал на разследването. Пирилис дава работа на много хора, които все още не са получили заплатите си, тъй като е задържан, предаде Фокус.

Адвокатите изтъкнаха още, че няма кой да движи бизнеса му, ако той е в ареста. Според адвокат Давчев, циганите, които са свидетели по делото, лъжат за много неща, а техните показания се опровергават от автотехническата експертиза. Тя показва, че прегазването на 30-годишния Петър Гаджов е станало със скорост от 20 км/ч., а не 70 км/ч., както твърдят те. По думите на адвоката, Пирилис трябва да получи по-лека мярка и заради факта, че е защитавал собствеността си от циганите, които не веднъж са го крали.

Обвиненият Пирилис призна, че много съжалява за случилото се и дори се разплака. Той каза още, че е готов да заложи имуществото си в полза на държавата. „Обичам циганите, дори жена ми, с която живея е такава, а починалият е неин роднина“, каза още Пилирис.

Прокурорът Светлозар Лазаров също предложи парична гаранция за кипъреца. Според него Пирилис е дошъл тук да прави бизнес, а в показанията на циганите наистина има противоречия. Така се стигна до решението на Апелативния съд да освободи кипъреца под парична гаранция от 10000 лева.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


 

Коментари

 1. 2019.05.23 | 16:21

  Свобода за за този трудов човек за мене тои е герои , някои от съдебната ,полицейската институции нямат и представа за тежкия труд на всеки човек в този бранш.Вината не е на кипъреца а лъжите и некадърността на на политиците

 2. 2019.05.23 | 13:34

  Радвам се за човека радвам се за правилният избор на съдебната система която е свършила работа в правилната посока и я взела правилният изборправилната свобода за Димитри ep release

  1. 2019.05.23 | 15:27

   Нали знаеш че това че е под гаранция не значи че е оправдан и няма да бъде осъден, просто няма да е в ареста докато тече делото.

 3. 2019.05.23 | 15:08

  По 10000 лева на сгазен закоравял рецидивист трябва да се дават. По 20000 за сводник и по 50000 за организирана престъпна група.

 4. 2019.05.23 | 14:10

  Свобода за човека.Свобода за Джоно и Момчил

 5. 2019.05.23 | 13:30

  а награда 10 000 лева му дайте на човека,че върши работата на съдебната система- раздава правосъдие ,което тук нямаме вече от 30 години.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет