Окръжният съд в Пазарджик ще се произнесе срещу кмета на Септември

  • 13 май 2019 10:18

  • 365
  • 0
Окръжният съд  в Пазарджик ще се произнесе срещу кмета на Септември
© Булфото (архив)

Пазарджишкият окръжен съд ще се произнесе по обвинението срещу кмета на Септември Марин Рачев за укриване на данъци в особено големи размери, което е за периода преди да поеме управлението на общината. Тогава той е бил търговец на горива. Прокуратурата иска 5 години затвор и конфискуване на имуществото му.

Според обвинението Марин Рачев е укрил данъци в размер на 118 хиляди лева, които се удвояват заради уважения граждански иск на НАП. През 2006 година Марин Рачев е продавал част от горивото без документи и е укривал печалба. 

В хода на двегодишното съдебно разследване прокуратурата добави допълнителни обвинения срещу Рачев. Почеркова експертиза доказа, че декларациите по ДДС и годишната декларация за 2006 година носят подписа на съпругата му, а не както е по закон, на самия Рачев. Затова прокуратурата поиска 5 години затвор и конфискация на имуществото му. 

От своя страна защитата смята, че след като няма подпис на обвиняемия, няма и престъпление, извършено от него. Самият Марин Рачев очаква днес да бъде оневинен.

,,Невинен, нека да оставим съдът да се произнесе и тогава вече бихме направили някакви коментари'', сподели неговият адвокат, цитиран от БНР.

Очаква се присъдата да бъде произнесена в 11 часа.

Последвайте канала на

Владимир Василев
365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини