Административният съд отхвърли жалбите срещу събарянето на незаконните постройки в с. Войводиново

  • 09 май 2019 13:09

  • 401
  • 1
Административният съд отхвърли жалбите срещу събарянето на незаконните постройки в с. Войводиново
© Булфото (архив)

Административният съд отхвърли жалбите срещу събарянето на незаконните постройки в с. Войводиново, съобщават от пресцентъра на съда.

Административен съд - Пловдив се произнесе с решение по административно дело, образувано по жалба на Васил В., от с. Войводиново срещу заповед на кмета на община Марица, с която е забранено ползването и достъпа на строеж “Паянтова сграда”, намиращ се в поземлен имот по КККР на с. Войводиново, община Марица, с начин на трайно ползване – „за второстепенна улица”, публична общинска собственост.

С постановеното решение съдът, отхвърля жалбата против заповед на кмета на община Марица.

Съдът е приел от събраните по делото доказателства, че обектът на административното разпореждане е индивидуализиран в степента за целите на забраната и попада в уличната регулация, което не е допустимо по Закона за устройството на територията. Съдът е счел, че с доводите в жалбата не се опровергават установените в административното производство факти за неприет по установения ред строеж, подлежащ на въвеждане в експлоатация, чието ползване е рисково и само по себе си може да доведе до вреда за адресата и трети лица.

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд, в 14-дневен срок от съобщението до страните за постановяването му.

В съда в Пловдив са образувани общо 17 дела за циганската махала във Войводиново. На 18 февруари т.г. кметът на община "Марица" Димитър Иванов издаде заповеди за бутане на нелегалните домове. До този развой се стигна, след като двама местни роми нападнаха и пребиха командос от Войводиново, след като той им направил забележка за неправилно пресичане. Към побоя над младия мъж се подозира, че са се включили и други жители на ромската махала. Мъжът беше с комоцио. Инцидентът стана причина за напрежение и протести в селото.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
401 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2019.05.09 | 13:46

1

Браво.Тия гнусни мангали да се шибат.Пари за адвокат имат,а за законни строежи нямат.Спирайте всякакви помощи за мангалската сган.Време е да връщат парите

Добави коментар

Водещи новини