Миню Стайков остава в ареста

  • 07 май 2019 19:29

  • 1698
  • 3
Миню Стайков остава в ареста
© Булфото (архив)

Миню Стайков остава в ареста, реши Специализираният наказателен съд. Мотивите са, че няма да се укрие, но може да извърши друго престъпление.

Той е обвиняем по делото за злоупотреба с пари от европейски фондове. По-рано днес спецпрокуратурата внесе искане за най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Защитата поиска отвод на прокурорите с мотива, че не са обективни да проведат разследването. Адвокатът на Стайков изтъкна, че прокурорът Ангел Кънев е собственик на няколко имота, които са под контрола на преките конкуренти на Стайков, предаде БТВ.

Кънев пък обясни, че става дума за три сделки, направени преди години. Имотите били купени онлайн. По думите му, това са земеделски земи и са под 5 декара. Съдът не уважи искането за отвод на прокурорите.

Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по Програмата за развитие на селските райони и Програмата за конверсия на лозя. Сред тях е алкохолният бос Миню Стайков, за когото това е трето обвинение. 

Стана ясно също, че министърът на земеделието е получил призовка от спецпрокуратурата по делото за източване на европари срещу Стайков. Румен Порожанов ще бъде разпитан като свидетел и в качеството му на бивш директор на Държавен фонд "Земеделие". Освен Порожанов са призовани и други държавни служители.

Според защитата Стайков е помагал на млади хора от Карнобат да стартират бизнеса си. Прокуратурата обаче твърди, че младежите са участвали в престъпна схема.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1698 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българка

2019.05.07 | 19:40

1

Никакво пускане. Айде прибирайте и другите. Стига с тоя прах в очите на хората. Прибирайте и Костов,Нинова ,Йончева,Манолев,и т.н. И не само прибиране ами и присъда.

Пипи

2019.05.08 | 01:16

3

Затвор за ексдепутат от ГЕРБ от Пиринско с няколко семейни еврокъщи за гости ( Димитър Гамишев) ?Новината е от благоевградска медия .

БГ

2019.05.07 | 23:42

2

ВЕЧЕ НЕ ПИЯ НИКАКВА КАРНОБАТСКА РАКИЯ

Добави коментар

Водещи новини