Делото срещу Николай Ненчев за изтребителите МиГ-29 е към финала си

  • 07 май 2019 13:14

  • 666
  • 0
Делото срещу Николай Ненчев за изтребителите МиГ-29 е към финала си
© Булфото

Делото срещу бившия министър на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. за изтребителите МиГ-29 е към своя край. Следващото заседание по него ще е на 1 юли, като адвокатите и прокуратурата са в готовност тогава да направят своите пледоарии.

Според прокуратурата като министър на отбраната Ненчев не е изпълнил служебните си задължения и не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на самолети от изтребителната авиация на ВВС на страната ни.

Съдът реши днес, че отговорът на исканата справка от МО, отправена на миналото заседание, не е достатъчно обстоятелствен. И поиска нова справка, която да уточни вдигани ли са на бойно дежурство български изтребители заради навлизане на руски военни самолети в нашето въздушно пространство конкретно в зоната за отговорност, от 2011 г. до края на мандата на Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини