Адвокат: Ако Иванчева и Петрова бяха убили Ваклин, щяха да получат по-ниски присъди

  • 16 април 2019 08:22

  • 4265
  • 6
Адвокат: Ако Иванчева и Петрова бяха убили Ваклин, щяха да получат по-ниски присъди
©

Ако Иванчева и Петрова бяха убили Ваклин, щяха да получат по-ниски присъди. Това коментира адвокат Емануил Йорданов в ефира на БТВ.

Думите му са по повод присъдата от 20 години затвор за бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева.

Той добави, че Ваклин сам е определил какви пари ще подхвърля. Петрова пък нямала вина, защото не е получава и лев от парите.

Демокрацията и справедливостта никога досега не са били толкова застрашени и опорочени. Аз направих всичко възможно, за да излезе истината. Този съдия е бил сериозно натиснат от най-силните хора от окупираната от частни интереси хора. Това коментира пък бившият ПР на район „Младост“ Петър Кърджилов.

Според него разминаването в сумите е чутовно. Това поставя под съмнение цялата обвинителна тежест.

Йорданов каза, че в СРС-та по случая нямат нищо общо от това, което се споменава в присъдата. Записите са изключително неясни. В закона пише ясно, че осъдителна присъда не може да се постига само със СРС-та.

По отношение на показанията на основния свидетел Дюлгеров, Йорданов заяви“ Той е бил каран от прокурори и служители на КПКОНПИ да даде определени показания. Всичко това е в нарушения на закона. Цялото разследване може да послужи за създаването на учебник за това как не трябва да се води разследване.

Защитниците на Иванчева са категорични, че ще обжалват.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4265 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.04.16 | 10:13

6

Ако го бяха убили, можеше да се отърват с условни присъди, това не е правосъдие, а кривосъдие, то цялата държава е потънала в корупция, неграмотни политици с купени и фалшиви дипломи стават милионери за един мандат, тях защо не ги осъждат, щото няма правосъдие, а това ще доведе до пълен хаус, с всеки ден става все по-лошо ....

2019.04.16 | 09:46

5

Нема такава е....на държава !

моето име е без значение

2019.04.16 | 09:22

4

Предлагам да бьде разпуснато народното сьбрание и всички дьржавни институции като ненужни и вредни за обществото! Омрьзна ми всеки ден да слушам за поредното безумие ,изказано или сьтворено от поредния глупак,попаднал незнайно как при имащите власт!

Странно

2019.04.16 | 08:59

2

Странно всички искаме да борим корупцията, а денонощно говорим колко е невинна, способна, добра. Направо детска сълза, ще ме разплачете. Спрете се и уважавайте институциите, хората които работят в тях. Не ми дрънкайте по цял ден едни мантри за невинност!!!

kolxo

2019.04.16 | 09:04

3

Може и да не е. Но това, за което я осъдиха не е направила. А тоя Ваклин е радко гадно, подло и непочтено същество. Нагласиха я и крадеца креща дръжте крадеца, а всички му свършиха работата. Не е взела и за това ще лежи. Да осъдят някоя мутра? някой убиец? Дилър? Приватизатор? Нееееее. Дай да съсипеме кметицата, дето не даявая да се строи в градинките. вЕрваме им. Да видим Местан за убииството дали ще осъдят .... Как да уважавам институции, които унищожават всеки опитал се да е поне малко честен?

50на50

2019.04.16 | 08:49

1

Ами да са го убили! Ама не са се сетили!

Добави коментар

Водещи новини