Гребеца от "Наглите": Дадох показанията си под натиск

  • 05 март 2012 16:00

  • 6934
  • 3
Гребеца от "Наглите": Дадох показанията си под натиск
©

Подсъдимият по делото срещу групата за отвличания "Наглите" Любомир Димитров - Гребеца се отказа от показанията си в досъдебното производство.

В тях той е разказал всичко за отвличанията на групата. В обясненията си пред съда Гребеца каза, че тези показания са дадени под натиск на Прокуратурата и МВР и не са верни. "Дадох показанията си пред съдия и в хода на досъдебното производство под натиск на МВР и прокуратурата", каза Любомир Димитров – Гребеца.

Показанията на Гребеца бяха ключови за обвинението на прокуратурата. В тях, подсъдимият разказваше всякакви подробности и детайли около отвличанията, къде са харчени парите, как са разпределяни, къде са укривани отвлечените и т.н.

Пред съдия Магдалинчева Гребеца каза, че пред разследващите органи е разказвал неща, които е чувал от приятели и познати. След това прокуратурата и МВР и в частност заместник-главният прокурор Бойко Найденов и директорът на ГД „Борба с организираната престъпност” Станимир Флоров са започнали да го карат да разказва нещата, които знае, все едно е участвал в тях. Станимир Флоров дори го е заплашвал, а Бойко Найденов му е обещал, че, ако говори това, което му кажат, ще получи закрила от полицията. По негови думи – разследващите органи са го били, след което са го закарали на преглед и в издадената експертиза пишело, че травмите му са стари.
В обясненията си, Любомир Димитров заяви, че няма да отговаря на въпроси на прокуратурата, което по закон е негово право, но отговаряше на въпроси на съда и адвокатите. Той заяви, че не е участвал в отвличанията и не е взимал пари от тях, както твърдеше в показанията си.

Гребеца обясни също, че записите на неговите показания, които се слушаха в продължение на няколко заседания, са правени като „репетиция” за това какво ще говори пред съда.

В тях Гребеца обясняваше много подробности около отвличанията на Михаил Краус и Ангел Бончев. Заради всичките противоречия, прокурор Антоанета Близнакова поиска показанията на Гребеца да бъдат прочетени на днешното заседание. Всички подсъдими се противопоставиха на искането на прокуратурата, защото прочитайки показанията, те стават доказателствен материал по делото, но след консултации със защитниците си, всички, освен подсъдимия Кирил Кирилов, се съгласиха.

Показанията бяха прочетени, след което Гребеца категорично потвърди пред съда, че се отрича от тях. Делото продължава с даване на показания на останалите подсъдими.

Десислава Станева
6934 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ники

2012.04.05 | 13:20

3
Аве кво ни пука кви показания си давал, да изгниеш в затвора дано, всички знаем, че ти е там мястото..

2012.03.06 | 04:25

1
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G
agabaga

2012.03.06 | 05:46

2
Луд умора няма.

Добави коментар

Водещи новини