Финални пледоарии по делото "Иванчева"

  • 14 април 2019 09:16

  • 2291
  • 4
Финални пледоарии по делото "Иванчева"
© Булфото (архив)

Година след показните арести на  Десислава Иванчева и Биляна Петрова делото за корупционната афера в столичната община "Младост" е на финала си на първа съдебна инстанция.

Заради ангажименти на защитниците в процеса съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов насрочи безпрецедентно заключителните пледоарии на страните за днешния почивен ден, предаде БНР.

Задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова беше определено като безпрецедентно заради огромния подкуп от половин милион евро, поискан от двете с посредничеството на третия участник в корупционната схема - бившият районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров от строителния предприемач Александър Ваклин.

И до днес се помни с няколкочасовото блокиране на централно столично кръстовище, с броенето с часове на белязаните пари - време, през което Иванчева и Петрова стояха с белезници и без достъп до тоалетна, за да следят лично процесуално-следствените действия. Това беше спестено на Дюлгеров.

Срещу задържане в страни, дискретно, разследващите получиха самопризнанията му, от които обаче той онзи ден се отрече. Тримата подсъдими прекараха близо 8 месеца под стража, а килиите на Иванчева и Петрова станаха обществено достояние. След пледоариите днес до дни се чака и присъдата на съдия Иво Хинов. Тя обаче няма да е окончателна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2291 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гост

2019.04.14 | 12:43

4

Съда нарочно ще оправдае престъпнички, само и само за да компрометира Конпирите и Дансаджиите

2019.04.14 | 12:05

3

За мен те са невинни.

kik

2019.04.14 | 10:32

2

Arii ot Operata Diaria

корупция е КОГАТО,

2019.04.14 | 09:51

1

имаш власт да се облагодетелстваш от властта за лична сметка.За тези цел , не чух да притежават апартаменти със асансьори или тераси ,да имат банкови сметки във ошфорки,да притискат свидетели да лъжесвидетелстват.ВСИЧКО ТОВА Е ГРОБ.

Добави коментар

Водещи новини