Предадоха на съд водач, шофирал с фалшива книжка

  • 08 април 2019 16:12

  • 383
  • 0
Предадоха на съд водач, шофирал с фалшива книжка
© Pixabay (архив)

Районната прокуратура във Варна предаде на съд водач, шофирал с неистинско свидетелство за управление на МПС.

24-годишният Тодор Н. е предаден на съд от Районната прокуратура във Варна за ползване на неистински официален документ за управление на МПС по образец на Федерална република Германия, което е престъпление по член 316, във връзка с член 308, ал. 2 от НК.

На 18 декември 2017 г. Тодор управлявал лек автомобил и бил спрян за проверка от полицейски служители, които поискали от водача и пътника да представят документи за самоличност. 24-годишният Тодор трябвало да представи и свидетелство за управление на МПС, за да докаже, че е правоспособен. Той представил шофьорска книжка, която била образец на свидетелствата за управление на МПС на ФРГ, издадена на 29 май 2015 г.

Полицейските служители се усъмнили в представената шофьорска книжка, на която липсвали холограми. Оказало се, че Тодор Н. е неправоспособен водач и никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС нито в България, нито в Германия. С фалшива книжка за МПС се оказал и пътникът в колата, само че с образец на свидетелство за управление на МПС на Великобритания. Материалите за авторството на съставянето на двата неистински документа са отделени от това досъдебно производство и са предмет на разследване на друго производство за документно престъпление.

Предстои делото срещу неправоспособния да управлява автомобил Тодор Н., който съзнателно се ползвал от неистински официален документ, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини