Условни присъди за мъж и жена, причинили смъртта на пешеходка по непредпазливост

  • 08 април 2019 14:25

  • 386
  • 0
Условни присъди за мъж и жена, причинили смъртта на пешеходка по непредпазливост
©

Подсъдими, предадени на съд от Окръжната прокуратура във Варна за съпричиняване смъртта на пешеходка, получиха осъдителни присъди и бяха лишени от право да управляват МПС за различни срокове.

44-годишната Миглена З. и 23-годишният Калоян Ж. бяха признати за виновни от състав на Варненския окръжен съд за смъртта на пешеходка, като престъплението по член 343а, ал. 1, буква „б“ от НК е извършено в условията на независимо съпричиняване. На 44-годишната подсъдима е наложено наказание 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Тя е лишена и от право да управлява МПС за срок от четири години.

Наказанието на 23-годишния Калоян Ж. е 2 години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок, в който той е лишен от право да управлява МПС. Младият подсъдим е осъждан на 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок по акт на Районния съд в Сливен, като двете наказания бяха групирани от Варненския окръжен съд, който определи младият мъж да търпи най-тежкото от двете наказания, а именно наказанието по това производство.

Двамата са били предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, след като на 17 май 2018 г. при управление на автомобилите си и в нарушение на правилата за движение по пътищата причинили по непредпазливост смъртта на 66-годишна пешеходка. Жената загинала малко по-късно от причинената й съчетана травма, която била несъвместима с живота.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на въззивна проверка пред Апелативния съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини