Съдът решава окончателно дали да отстрани от длъжност кмета на община Стрелча

  • 05 април 2019 09:43

  • 298
  • 1
Съдът решава окончателно дали да отстрани от длъжност кмета на община Стрелча
© Булфото/Архив

Пазарджишкият окръжен съд окончателно ще реши дали да отстрани от длъжност кмета на община Стрелча Стойно Чачов, съобщава БНР.

Чачов е обвинен в злоупотреба със служебното си положение и упражнена принуда върху подчинените си.

Прокуратурата настоява Стойно Чачов да бъде отстранен от кметския пост, тъй като може да възпрепяства обективността на досъдебното разследване. Сигналът срещу Стойно Чачов бе подаден от главния инженер на общината дни, след като бе отстранен от работа.

Според Иван Божков преди три години Стойно Чачов е принудил 17 свои подчинени предварително да напишат молбите си за доброволно напускане, без да уточняват дата. Точно с такава молба е отстранен и бившият главен инженер. При направената полицейска акция обаче молби не бяха открити, затова прокуратурата разполага основно със свидетелски показания.

Преди седмица районният съд в Панагюрище отхвърли иска на прокуратурата и последва прокурорски протест. Днес пазарджишкият окръжен съд ще вземе окончателното решение дали Стойно Чачов ще остане кмет на Стрелча.

Последвайте канала на

Novini.bg
298 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.05 | 09:58

1

Браво за Пазарджийският окръжен съд,поне имат предизборна съвест от народа и медиите !!!

За разлика от Пернишкият окръжен съд и случая с кмета на с.Дивотино.

Откога в България не се лежи в затвора за укриване на данъци и множество други извършени престъпления,а на вместо това се показват в публичното пространство и си остават на поста си ???

Добави коментар

Водещи новини