Родител на загинало на пътя дете: Затвори или гробища да правим?

  • 05 март 2012 07:48

  • 995
  • 1
Родител на загинало на пътя дете: Затвори или гробища да правим?
©

Не мога да пресъздам циничния тон, с който изрече думите си, и продължаваме да настояваме за оставката му. Извинението получихме чрез сайта на прокуратурата. Ако е искрен, трябваше да се извини лично. Не само аз, всички родители като мен бихме искали лична среща с него, но това едва ли ще се случи. Искаме оставката му, не приемаме обвинението му.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Нели Петрова, майка на загинало при катастрофа дете, по повод извинението на зам.-главния прокурор Валери Първанов, който преди две седмици каза, че убийците на пътя не получават ефективни присъди, защото затворите са пълни.

Друг родител на загинало при катастрофа дете - Ангел Борисов, каза, че няма отговор на въпроса, това ли е държавната политика - изразена в думите на Валери Първанов. "Ние знаехме, че е такъв проблемът - че затворите са пълни и затова има условни присъди, но трябва да се запитаме какво трябва да се строи - затвори или гробища", посочи Борисов.

Анастас Анастасов от ГЕРБ каза, че законът не е променян много отдавна. "Ако се приема за нормално сключването на споразумения с обвинението, не може да се търси вината в самия закон", добави той. Анастасов уточни, че се предвижда завишаване на наказанията за причинена смърт на пътя, особено, ако виновният е пиян или е избягал от местопроизшествието. Той посочи, че е необходим още по-сериозен дебат по темата. Анастасов заяви, че с предлаганите промени в НПК споразуменията с прокуратурата ще отпаднат и за деяния, извършени по непредпазливост, защото досега това е било възможно само при умишлени престъпления. "Предлагаме промяна в НПК, с която съдът да може да постанови и забрана за напускане на страната при причиняване на смърт по непредпазливост", уточни депутатът от ГЕРБ.

Директорът на КАТ Алекси Стратиев каза, че обсъжданите мерки за промяна на НПК биха повлияли превантивно в положителен план и биха подобрили пътната безопасност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
995 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Reni

2012.03.06 | 00:43

1
Не вярвайте родители на извиненията на Първанов той не е искрен с Вас и никога няма да бъде , той Ви се извинява от немайкъде само и само да не загуби големия пост който заема в прокуратурата защото той му е много скъп.Аз съм съпричастна към Вас и продължавайте да му искате оставката той трябва да се маха завинаги от прокуратурата. С мен той се подигра по подобен начин като 4 години и 7 месеца прикрива един изверг Антон Пенев Стоянов като Първанов го мести от прокуратура в прокуратура.По моя случай има заведена преписка с вх.№ 18989\2007 година за която Първанов се грижи да бъде прехвърляна от прокуратура в прокуратура и от отдел в отдел.

Добави коментар

Водещи новини