Ученици осъдиха директорка

  • 02 април 2019 10:06

  • 3593
  • 1
Ученици осъдиха директорка
© Pixabay

Ученици осъдиха директорка на гимназия, която ги наказала за фалшиви медицински бележки с изключване от школото. Според тримата абитуриенти от Руската гимназия в Бургас заповедите за отстраняване от редовна форма на обучение били незаконни.

На същото мнение е и Бургаският административен съд. Според него процедурата по налагане на наказанията е била опорочена. Само на това основание, с трите съдебни решения, заповедите за наказание са отменени, пише в. "Телеграф".

Решенията обаче не са окончателни и подлежат на обжалване пред Върховния административен съд. Още четирима ученици водят същите дела, които вероятно ще приключат с идентичен резултат.

Скандалът в Руската гимназия избухна в края на миналата година, когато стана ясно, че заради фалшиви медицински бележки седем ученици са били отстранени от редовна форма на обучение и преместени в индивидуална. Бъдещите абитуриенти веднага са завели дела пред съда в Бургас срещу директорката.

Сагата започнала месец след старта на учебната година. Седмината ученици представили на класния си ръководител фалшиви медицински бележки, за да извинят отсъствията си. Той  обаче веднага забелязал, че са ментета. Всички без изключение били издадени от един и същ лекар, а освен това тотално били сгрешени датите. От ръководството на школото се свързали с доктора, издал бележките, който бил категоричен, че не е издавал такива документи, дори и печатът му бил различен.

Гимназистите пък твърдят, че не знаели, че болничните им са фалшиви. Въпреки че признали, че не знаят кой ги е фалшифицирал. Освен извинителните бележки някои от учениците изфабрикували и подписите на родителите си.

Един от гимназистите признал, че купил извинителната бележка срещу 60 лв.  от свой връстник от друго училище.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3593 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.02 | 20:56

1

И въпреки изнесените факти осъдена - директорката?!

Добави коментар

Водещи новини